Bh. parlamentarci na konferenciji u Briselu

Vijesti 28. jan 201909:51 > 09:53
N1

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine poslanici Nikola Lovrinović, Snježana Bursać – Novaković i Halid Genjac, učestvovaće na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Komuniciranje s građanima – kako razviti opsežnu komunikacijsku strategiju parlamenata“, koja će se održati 29. januara u Briselu.

Tokom konferencije, koja predstavlja dio podrške Evropskog parlamenta državama u procesu pristupanja Evropskoj uniji, učesnici će biti upoznati sa komunikacijskom politikom Evropskog parlamenta, kao i sa komunikacijskom strategijom Evropskog parlamenta za izbore koji će biti održani sredinom 2019. godine.

Na skupu, na kojem je najavljeno učešće najviših zvaničnika, poslanika i službenika Evropskog parlamenta, biće riječi i o odnosu parlamenata i predstavnika medija, o načinima i kanalima komunikacije između parlamenata i građana, kao i o načinima borbe parlamenata protiv lažnih vijesti.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.