Apel Civilne zaštite građanima zbog narandžastog meteoalarma

Vijesti 31. jan 201914:52 > 14:56
N1

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite upozoravaju sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra s obzirom da se u narednom vremenskom periodu, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na području Kantona Sarajevo očekuje jaki vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

Posebno apeluju na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

Također upućuju apel građanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

“Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja”, navode iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook Instagram i UŽIVO na ovom linku.