Kenanu Krši osam godina zatvora

Vijesti 01. feb 201909:32 > 09:35
N1

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Kenana Kršu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina zbog krivičnog djela oduzimanje djeteta i spolni odnos s djetetom na naročito ponižavajući način, potvrđeno je za N1.

Pored Krše, u vezu sa ovim slučajem dovodi se i Jasmin Zunđa, kojeg je Kantonalni sud osudio na kaznu zatvora od jedne i po godine zbog krivičnog djela pomoć pri oduzimanju djeteta.

Podsjetimo, Kenan Kršo i Jasmin Zunđa su 2017. godine, tada 12-godišnju djevojčicu Enisu M. držali u zatočeništvu šest dana.

Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji u sarajevskom naselju Breka, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. 2016. godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima.

Godinu prije, u džamiju je s još dvije osobe ušao noseći majicu tzv. Islamske države. Uhapšen je i u aprilu 2015. zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.