Zbog vjetra otkazani letovi iz Istanbula i Minhena u Sarajevo

Vijesti 01. feb 201912:35 > 12:40
N1

Zbog jakog vjetra na lokalitetu Međunarodnog aerodroma Sarajevo otkazani su dolazni letovi iz Istanbula i Minhena.

“Otkazani su dolazni letovi iz Istanbula, prevoznika Pegasus Airlines i Lufthansin let iz Minhena. Samim tim, otkazani su i odlazni letovi za ove destinacije”, istakli su s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Za sada nisu, kako su kazali, najavljena kašnjenja niti otkazivanja drugih letova.

“Pozivamo sve koji se spremaju na put ili očekuju nekoga, da status leta provjere putem naše web stranice ili broja telefona”, dodali su.

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite u četvrtak su upozorili sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra s obzirom da se u narednom vremenskom periodu, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na području Kantona Sarajevo očekuje jaki vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 kilometara na sat.

Posebno apeluju na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.