Detalji tučnjave u Bihaću: Najmanje troje teško povrijeđeno

Vijesti 02. feb 201911:41 > 11:59
N1

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao je za N1 da je u sinoćnjoj tučnjavi migranata u Bihaću učestvovalo nekoliko stotina osoba. Tri su teže povrijeđene.

On je potvrdio da je 11 osoba uhapšeno. Tučnjava je izbila oko 21 sat, a na mjesto događaja raspoređene su policijske snage.

”Sinoć u 21 sat zaprimljena je prijava od radnika na obezbjeđenju objekta Bira u kojem su smješteni migranti da je došlo do međusobnog obračuna koji oni ne mogu kontrolirati. Na lice mjesta su upućene sve raspoložive snage. U relativno kratkom roku situacija je iskontrolisana i dvije strane su razdvojene”, rekao je on za N1.

Potom je potvrdio da je ljekarsku pomoć potražilo nekoliko desetina osoba.

‘U samom narušavanju javnog reda i mira učestvovalo je više stotina migranata, u bolnicu se obratilo nekoliko desetina osoba koji su zatražili medicinsku pomoć. Najmanje tri osobe su teško povrijeđene. Policija je u kriminalističkog obradi imala 32 lice, 11 osoba je uhapšeno: osam državljjana Afganistana, dva državljana Pakistana i jedan državljan Indije”, dodao je Šiljdedić.

U obračunu su korišteni razni predmeti.

”Mi smo radili raciju prije neki dan tamo, a svi predmeti koji su korišteni u obračunu su predmeti koji se lako mogu nabaviti. Metalni dijelovi kreveta, vatrogasni aparati i slično’‘, ispričao je portparol kantonalnog MUP-a.

Motivi i dalje nisu poznati.

‘Istražuju se direktni motivi, činjenica da je veliki broj lica na malom prostoru i koji se razlikuju. Svaki dan je potencijalna opasnost da će izbiti i doći do sukoba. Ovo je jedan od najvećih incidenata na području kantona, a koji je zabilježen od početka ove migrantske krize”, poetirao je naš sagovornik.

Podjećamo, nakon masovne tučnjave, policija je brzom reakcijom situaciju stavila pod kontrolu. Više informacija tokom dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.