Haverić za N1: Radimo ono za što smo dobili 55.000 glasova

Vijesti 04. feb 201918:22 > 19:34
N1

Tarik Haverić, član političkog vijeća Naše stranke govorio je za N1 o sutrašnjem sastanku Bh. bloka, čiji je i Naša stranka dio - gdje će se razgovarati o odluci da li će ući u koaliciju sa SDA.

Sa kojim stavom će Naša stranka ići na taj sastanak?

“Sa stavom koje je zauzelo Predsjedništvo stranke, jednoglasnom odlukom da Naša stranka ne ulazi u koalicije sa nacionalnim strankama, da im ne ponavljam imena. Razlog je što su to stranke koje su do sada bile na vlasti, upropastile zemlju i nema razloga da im dajemo legitimitet da to nastave da rade. Mi smo svoju odluku potvrdili, to je naše predizborno obećanje. Mi radimo ono za što smo dobili 55.000 glasova”, poručio je Haverić.

A šta ako Bh. blok (SDP, DF i Naša stranka) kažu DA koaliciji sa SDA?

“To će nas jako ražalostiti jer je Bh. blok bio istorijska šansa, tim prije jer nacionalne stranke imaju dovoljan broj mandata da oforme bilo koju vladu sa svojim satelitskim strankama. Ako dođe do takve odluke, jedna lijepa inicijativa će propasti. Bit ćemo konstruktivna opozicija”, poručio je Haverić u Danu uživo na N1.

Što se tiče SDA – Haverić je kazao da ona u lažnoj svijesti formira “udruženi patriotski poduhvat”.

“Svi sad kao treba da se zbiju oko njih. Normalno im je da trguju i krčme, da to smatraju državotvornim projektom – a svako ko se trgne, kao protiv BiH je”, izjavio je Haverić.

“Imamo sasvim dovoljan broj primjera gdje su stranke ljevice donijele nekakve odluke da stupe u nekakve koalicije, ali oni su sami bili kažnjeni za to. Dio izabranih poslanika i članstava napuštao ih je zbog takvog ponašanja. Ne želimo da se to desi”, poručio je.

Da li će se raspasti Bh. blok?

“Sačekat ćemo sutra. Moja želja je da se to ne desi, ako (SDP i DF) uđu u koaliciju, Bh. bloka neće biti”, poruka je Haverića u Danu uživo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.