Šefik Džaferović primio delegaciju Bošnjaka iz Glamoča

Vijesti 06. feb 201915:46 > 15:51
Predsedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike bošnjačkog naroda iz Glamoča, na čelu s predsjednikom Islamske zajednice u tom mjestu Arifom Kovačevićem, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o brojnim pitanjima koja su u uskoj vezi s položajem Bošnjaka u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Islamske zajednice u Glamoču Arif Kovačević informirao je Džaferovića o pripremnim aktivnostima pokrenutim u cilju skorašnjeg otvaranja poslovno-edukativnog centra, odnosno obnove Malkoč-begove džamije, svojevrsnog dragulja islamske baštine iz 16. vijeka, u okviru predstojećeg tradicionalnog festivala „Glamočko ljeto“.

Džaferović je dao punu podršku naporima bošnjačke zajednice u Glamoču, pokazujući poseban interes za očuvanje i daljnji razvoj bošnjačkog kulturnog identiteta, u vidu pokroviteljstva predstojećem „Glamočkom ljetu“.

Osim predsjednika Ilsamske zajednice u Glamoču Arifa Kovačevića, sastanku su prisustvovali i predsjednik Bošnjačke zajednice „Preporod“ Amel Saltaga, predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Semir Zeljković i Muhamed ef. Dragolovčanin.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.