MUP: Maliciozni navodi o smrti Alžirca u Velikoj Kladuši

Vijesti 08. feb 201915:10 > 15:22
N1

S obzirom na brojne neprovjerene informacije i navode pojedinih medija da je migranta udarilo auto i da mu niko nije htio pomoći, reagiralo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona poručivši za N1 da su takvi navodi maliciozni.

Saobraćajna nezgoda (tako je tretira policija) desila se u mjestu Polje, Općina Velika Kladuša, u blizini migracionog centra Miral i to 3. februara u 5 sati i 20 minuta ujutro.

Automobil bh. registracija, prema navodima policije, udario je državljanina Alžira koji je ostao na mjestu mrtav. Napise da niko nije izašao na teren, od hitne do policije, policija naziva malicioznim. Na teren je isto jutro izašao i dežurni tužilac, a u toku je još uvijek istražni postupak, te policija neće davati detaljnije informacije.

Inače, upozoravaju da se unutar Mirala nalazi određeni broj osoba koji su poznati policiji jer su više puta učestvovali u činjenju krivičnih djela i prekršaja, i policija ih smatra opasnim po sigurnost, ali protiv njih mjere moraju poduzeti Ministarstvo sigurnosti i Služba za strance, koji to ne čine.

Detalje o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini donosimo u informativnim emisijama N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.