Čampara za N1: Provjeravamo da li neko pomaže Gačiću

Vijesti 11. feb 201908:45 > 08:47
Podijeli:
Izvor: N1

"Gačić nema prijatelja sa kojim je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag", kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara.

Potraga za ubicom Edinom Gačićem ulazi u osmi dan. Za njim tragaju sve raspoložive policijske snage.

Ministre, dokle ste stigli s potragom? Imate li informacije gdje bi Gačić mogao biti?

Sve policijske agencije i strukture su na terenu i vrše pretraživanje terena, posebno dijela gdje je ubijen policajac. Imamo poveznice koje upućuju na to da je Gačić kriv za ubistvo policajca. Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi.

O kakvom profilu osobe se radi?

To je osoba koja je osuđena za dva ubistva, između ostalog ubio je svoju majku. Evidentno je da se radi o osobi koja je psihički poremećana. Radi se o jednom asocijalnom tipu. Uglavnom, radi se o osobi koja je šizofrena, moguće da je i podvojena ličnost. Moguće i da je dobro obučen da se skriva na ovim područjima.

On nema nekih prijatelja sa kojim je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag. To ne možemo isključiti i, također, provjeravamo njegovu vezu sa kazneno-popravnim zavodima. Imamo informaciju da je prijetio nekim ljudima. Imamo dosta neprovjerenih informacija i molim građane da ne šire dezinformacije. Ovako se policijske strukture samo “razvlače” i unosi se nemir kod građana.

Sve raspoložive policijske snage su na terenu. Imamo li helikoptere, kamere za noćno osmatranje, pse tragače…?

Naravno da imamo svu opremu. Jučer je helikopter cijeli dan obilazio područje oko Suhodola i danas će. Naša policijske agencije imaju sve, imamo opremu i za potragu po noći. Uključeni su i dronovi. Sve agencije su se stavile na raspolaganje i ljudi rade apsolutno sve vrijeme. Nema spavanja i nećemo stati i odustati dok se ne pronađe počinilac ovog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.