Ćulum: Policija RS će pomoći u pronalasku Edina Gačića

Vijesti 11. feb 201914:07 > 14:09
N1

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas Srni da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učiniti sve što budu mogli kako bi Federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Poslije sastanka sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom u Sarajevu, Ćulum je rekao Srni da je MUP RS pojačao aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

“Policija RS je u stalnom kontaktu sa Federalnom upravom policije i pružićemo im maksimalnu podršku kako bi osumnjičeni bio lociran i uhapšen”, istakao je Ćulum i dodao da ne može govoriti o operativnim podacima o kojima je razgovarao sa Kormanom.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je osumnjičen da je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića nakon čega se dao u bjekstvo, a u subotu i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Gačića zbog sumnje da je ubio Begića.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.