Podnijet zahtjev za ekshumaciju tijela Davida Dragičevića

Vijesti 13. feb. 201916:09 > 16:10
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, objavio je danas na Facebook grupi "Pravda za Davida" da su on i njegov sin prije godinu dana bili zajedno, a da je danas David "u zemlji, on van zemlje".

“Prije godinu dana imali smo jedan drugog, kuću, cuku, zagrljaj, poljubac, osmjeh tvoj, najdraži na svijetu. Ti si sad u zemlji, ja van zemlje. Dušmani te ubiše, mene još nisu”, napisao je Davor Dragičević.

Navodeći da su “ubice sa svojom djecom”, a on bez svoga sina, Davor Dragičević je rekao da “ne može” da živi bez sina Davida.

“Znaš da te tata voli. Evo, i godina dana će kako mi te nema, nema te ni da dođeš u san. Ja svoj put znam, sine moj. Tata sve zna. Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve”, napisao je Davor Dragičević.

Davidova majka, Suzana Radanović, danas je objavila da su ona i Davor Dragičević gradskoj upravi u Banjaluci predali zvanični zahtjev za ekshumaciju tijela njihovog ubijenog sina Davida Dragičevića, kako bi njegove posmrtne ostatke sahranili u Austriji.

Davor Dragičević ranije je najavljivao da neće dopustiti da tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP-a RS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.