Bradara: U srijedu konstituiranje Doma naroda

Vijesti 14. feb 201914:29 > 14:32
N1

Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine putem saopštenja javnost je informisala da u Dom naroda Parlamenta FBiH još nije stigla usvojena Odluka o potvrđivanju rezultata izbora i o dodjeli mandata za Dom naroda PFBiH.

“Očekujem kako će do kraja dana biti zaprimljena, kai objavljena u Službenom glasniku BiH. S obzriom da su materijali za sjednicu spremni, iste danas šaljemo izaslanicima kako bi ih na vrijeme mogli proučiti, a ujedno da ispoštujemo poslovničke ustavne procedure”, izjavila je Bradara.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda PFBiH će biti zakazana za petak ujutro, 15. februara.

“Izaslanici će ujutro dobiti i službeni poziv za sjednicu koji ćemo zatim, kao i potpun dnevni red dostaviti javnosti”, navodi se u saopštenju iz Parlamenta FBiH.

Bradara kaže da će sjednica Doma naroda biti zakazana u srijedu, 20. februara u 11 sati, dok će dan ranije biti održan konsultacijski sastanak.

“S obzirom da smo u stalnom kontaktu sa ministricom financija, dragmo mi je potvrditi s obzirom da pratimo stanje cijelo vrijeme, kako je osim što je Federacija likvidna, sve spremno za ‘puštanje’ svih proračunskih davanja odnosno invalidnina, braniteljskih naknada i plaća”, navodi se.

Jelka Miličević, ministrica finansija potvrdila je kako će sva ministarstva koja rade na obračunima reagovati odmah, te da će se ubrzati sve tehničke pripreme kako bi sve isplate u najraćem mogućem roku bile na računima korisnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.