Vlada KS poziva na zajedničko druženje povodom Dana nezavisnosti BiH

Vijesti 26. feb 201910:13 > 10:16
Izvor: Anadolija

Prvi mart - Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine će po prvi put u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović 1. marta od 13:00 do 15:00 sati, u svečanom dekoru i u prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu.

“Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji. Sa kostimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, a naše popularne olimpijske maskote Vučko i Groodvy dodatno će uveseljavati posjetitelje”, navode iz Vlade KS.

Mališanima će biti zanimljiva druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila. Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

“Na istom lokalitetu publika će u večernjim satima uživati u muzičkim nastupima benda GONZO, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe REGINA u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.