Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" dodijeljena akreditacija za kvalitet

Vijesti 27. feb 201912:53 > 12:56
Fena

Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) donio je, u utorak na sjednici, odluku o izdavanju akreditacije JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Toj zdravstvenoj ustanovi dodijeljena je akreditacija, nakon vanjske ocjene i verifikacije izvještaja vanjskih ocjenjivača Komisije za akreditaciju.

Direktor Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Zlatko Kravić kaže da se menadžment 2016. opredijelio da bolnica uđe u sveukupni proces akreditacije da bi imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti ‘u kojem se zna šta ko radi i u kojem se pruža najkvalitetnija zdravstvena usluga i provode najviši mogući standardi, uz raspoloživa sredstva’.

“Sve organizacione jedinice, u suradnji s Odjeljenjem za kvalitet, radile su na zahtjevnom procesu poboljšanja sistema kvaliteta i sigurnosti. To je, na koncu, dovelo do dobivanja akreditacije”, navode danas iz Opće bolnice.

Kravić je zahvalio uposlenicima za trud i rad koji je rezultirao takvim priznanjem.

Opća bolnica s AKAZ-om provodi i pilot projekt uvođenja inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI). Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te bolnice, nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije u februaru 2018, dodijeljena je akreditacija “Bolnica-Prijatelj beba”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.