Ministar MUP-a KS o nagradi za informaciju o Edinu Gačiću

Vijesti 27. feb 201912:54 > 12:58
N1

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo jedno od pitanja je bilo vezano za isplatu nagrade od 50.000 KM koju je Vlada KS utvrdila, a odnosi se na informaciju o ubici Edinu Gačiću.

O ovom slučaju je danas govorio ministar MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica.

“Osnova za isplatu takve nagrade, u vezi koje Vlada KS nema nikakvu dilemu, jeste policijski izvještaj koji će tačno reći, utvrditi identitet osobe koja je dala informaciju policiji i koja je policiju odvela do pronalaska Edina Gačića. Mi još nismo dobili taj policijski izvještaj. Ukoliko dobijemo policijski izvješaj u kojem će pisati da je ta i ta osoba dala tu informaciju, bit će isplaćen taj novac, ta nagrada toj osobi”, kazao je Katica.

U nastavku sjednice bila bi, pored ostalog, razmatrana inicijativa da se nagrade policajci koji su učestvovali u potrazi za Edinom Gačićem.

Podsjećamo, Edin Gačić ubijen je nakon opsežne potrage koja je uslijedila nakon ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kraj Konjica, a kasnije i službenika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu, nadomak Tarčina. 

Gačić je ranije pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 19. godina i 11 mjeseci za ubistvo Ismeta Gunića 1998., te ubistvo majke 2002. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.