Duboko sam uvjeren da će vrijeme ispred nas donijeti kvalitetniji i bolji život

Vijesti 28. feb 201910:05 > 10:07
N1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputio čestitku svim građanima naše zemlje, u kojoj se kaže:

“Prije 27 godina građani Bosne i Hercegovine su se, izlaskom na referendum, opredijelili da žive u samostalnoj i suverenoj državi i tako definitivno potvrde hiljadugodišnji kontinuitet postojanja naše zemlje.

Naš je trajni zadatak neprestano graditi ovu zemlju i učiniti je jednako dobrom za sve njene narode i svakog građanina pojedinačno. Moramo je voditi ka Evropskoj uniji i NATO paktu, jačati vladavinu prava i socijalne pravde, graditi njenu ekonomiju i stvoriti uslove da ljudi, prvenstveno mladi, u Bosni i Hercegovini vide svoju budućnost.

Dragi Bosanci i Hercegovci, iskreno vam čestitam Dan nezavisnosti i želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha. Duboko sam uvjeren da će vrijeme ispred nas donijeti kvalitetniji i bolji život za sve građane jedine nam države Bosne i Hercegovine”, kaže se u čestitki premijera Novalića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad