Zvizdić na otvaranju gradilišta tunela Hranjen

Vijesti 04. mar 201914:33 > 14:35
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas na lokalitetu Hrenovice ceremoniji početka radova na izgradnji tunela Hranjen, u sklopu realizacije izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde.

Predsjedavajući Zvizdić je u svome obraćanju rekao da se radi o projektu za sve građane Bosansko-podrinjskog kantona, za budućnost njihove djece i napredak Bosne i Hercegovine kao prosperitetne evropske zemlje kojoj će ona živjeti.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Istaknuo je da je Vijeće ministara već pokrenulo inicijativu prema OPEC-ovom fondu kako bi se osigurala sredstva u iznosu od 62 miliona eura i time zatvorila finansijska konstrukcija i za druge dvije faze izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde. Dodao je da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za dalji ekonomski i društveni razvoj Goražda, BP kantona i istočne Bosne.

Tunel Hranjen ukupne dužine oko šest kilometara i planirana brza cesta skratiće putovanje na relaciji Sarajevo-Goražde na 45 minuta. Rok za završetak radova na izgradnji tunela je 36 mjeseci.

Početak radova na izgradnji tunela Hranjen odvija se u okviru programa obilježavanja 1.marta Dana Nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad