Upozorenje na lažne poreske inspektore u BiH

Vijesti 05. mar 201910:28 > 10:51
N1

Poreska uprava Republike Srpske obavijestila je poreske obveznike da se određena lica na terenu lažno predstavljaju kao poreski inspektori, te da traže na uvid poslovnu dokumentaciju, a sa ciljem sticanja materijalne koristi.

“Iz tog razloga, upozoravamo poreske obveznike da budu oprezni, te da imaju na umu da inspektori Poreske uprave RS moraju imati nalog za svaku kontrolu poreskih obveznika, bila ona najavljena ili nenajavljena. Pored toga, poreski inspektori su prilikom kontrole poreskog obveznika dužni pokazati značku i službenu legitimaciju poreskom obvezniku kod kojeg se vrši poreski nadzor, odnosno odgovornom ili drugom ovlašćenom licu subjekta koji se kontroliše, na kojoj je naveden broj službene legitimacije poreskog inspektora, njegovo ime i prezime kao i fotografija poreskog inspektora”, navodi se u saopštenju iz Poreske uprave RS .

Oni pozivaju poreske obveznike da prilikom kontrole od inspektora Poreske uprave RS traže na uvid nalog, značku i legitimaciju poreskog inspektora, kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Poreske uprave RS.

“O postojanju lica koja se lažno predstavljaju kao poreski inspektori upoznali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i ovom prilikom pozivamo sve poreske obveznike u RS da, ukoliko primijete ovakve pojave, to prijave Poreskoj upravi RS i MUP-u RS”, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad