Odgovor premijeru Forti iz SSOOBiH povodom odluke o 8. martu

Vijesti 06. mar 201910:55 > 11:04
N1

Iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, uputili su odgovor premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti u vezi njegove odluke kojom je određeno da se dodijeli slobodan dan ženama koje rade u kantonalnim institucijama za 8. mart - Međunarodni dan žena.

U saopćenju navode kako umjesto slobodnih dana žele poseban status.

Na osnovu prethodno provedenog izjašnjavanja našeg članstva kojeg čini blizu 90% žena, te na osnovu odluka organa Sindikata, upućujemo Vam prijedlog Sporazuma o posebnim dodacima na plaću u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo kojim se utvrđuju posebni dodaci, modaliteti i dinamika uvećanja plaća u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, usljed povećanih opterećenja radnika zbog provođenja reformi u sistemu predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo“, navodi se u saopćenju SSOOBiH.

Očekujemo da se o našem prijedlogu izjasnite do 08.03. – Međunarodnog dana Žena i pokažete koliko suštinski cijenite Žene-radnice i obrazovanje kao djelatnost. Žene u obrazovanju u Kantonu Sarajevo će ovogodišnji Dan Žena provesti radno ali i svečano jer mi u Sindikatu djelima pokazujemo koliko cijenimo Ženu-majku, Ženu-sestru i Ženu-drugu“, navodi se.

N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad