David Dragičević sahranjen u Austriji

Vijesti 15. mar 201913:29 > 13:31
Izvor: N1

Sve je već rečeno, a ništa učinjeno nije. Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj rekao je danas Davor Dragičević na drugoj sahrani svog sina Davida Dragičevića.

Posmrtni ostaci Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Sahrani su pored porodice i prijatelja, prisustvovali Banjalučani, članovi grupe “Pravda za Davida”. Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac Dženana Memića, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli “Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami”.

Davor Dragićević u kapeli se obratio okupljenima i zahvalio se što su došli na drugu sahranu njegovog sina.

“Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halaliti svoje dijete od 21 godinu, državo, neću nikada. Nadam se da će moje dijete ovdje naći bar spokoj, mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju Banjalukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom”, rekao je Davor Dragičević.

Naglasio je da ga ne interesuje šta će ko jednog dana reći o njemu i njegovom sinu.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

“Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više – samo pravda za moje ubijeno dijete”, rekao je Davor Dragičević.

Sahrana u Austriji organizovana je po želji roditelja ubijenog mladića, a tijelo je prije tri dana ekshumirano sa banjalučkog groblja.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 časova građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svjeće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad