Mijo Krešić: Gluposti su da sam učestvovao u vrbovanju selefija

Vijesti 17. mar 201909:08 > 09:11
N1/Ilustracija

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH.

“Riječ je o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno učestvovale neke službene agencije”, rekao je Krešić za današnji zagrebački Večernji list.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definiše šta je predviđeno ako određene informacije izađu iz sistema.

“Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam”, rekao je Krešić.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić.

Tragom Žurnalovog teksta, podsjećamo, tokom protekle sedmice nizale su reakcije zvaničnika iz obje zemlje. Detalje pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad