Reakcija na bojkot pekare Manja u Sarajevu: Pravo na mišljenje

Vijesti 25. mar 201913:34 > 13:45
Podijeli:
Izvor: N1

Pozivanje na bojkot proizvoda iz Republike Srpske u Federaciji Bosne i Hercegovine je apsurd društva u BiH i tragikomična situacija, izjavio je danas načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić.

VEZANE VIJESTI

“Svaki čovjek pa bio to i vlasnik neke firme ima pravo na svoje mišljenje i ja u tom smislu poštujem i uvažavam mišljenje /suvlasnika pekare `Manja` Saše/ Trivića i potpuno smo na istoj strani”, rekao je Ćosić novinarima, komentarišući poziv na bojkot proizvoda te pekare zbog Trivićevih ranijih komentara na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska treba da zaštiti svoje privrednike, ali da na isti način, ukoliko bi tako nešto bilo potrebno, zaštiti i privrednike iz FBiH koji posluju u Republici Srpskoj.

Često svratim u ugostiteljske objekte za čije vlasnike znam da su simpatizeri Alije Izetbegovića, kojeg ja lično ne volim. Ako bi se po tom modelu ponašali, ne znam da li bi trebalo da se zatvorimo i u ekonomskom smislu u neke ograde i torove i na taj način funkcionišemo. Sve bi nas to dovelo, pored postojeće političke, u jednu ekonomsku blokadu”, naglasio je Ćosić.

Pozivanje na bojkot proizvoda prevrednike iz Republike Srpske, koji svoje proizvode u FBiH prodaje slobodno i u skladu sa važećim zakonima i propisima je, prema Ćosićevom mišljenju apsurd i za ekonomiju veoma loše.

Stvar pojedninca je da li će kupovati neku robu ili neće, a stvar društva nije da poziva pojedince da ne kupuju robu u nekim prodavnicama”, zaključio je Ćosić.

Podsjećamo, nakon što je vlasnik lanca pekara “Manja” Saša Trivić na društvene mreže postavio komentar o presudi Radovanu Karadžiću, u Sarajevu javno pozvali na bojkot ove pekare. Radnike u pekarama osigurava policija.

Iz pekare Manja su napisali da su svjesni da je u pitanju osjetljiva tema i da u potpunosti razumiju reakciju. Izrazili su žaljenje i naveli da stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije i njenih zaposlenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad