Džaferović o aferi: Dobili smo informaciju, ona je povjerljive naravi

Vijesti 30. mar 201911:29 > 11:32
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, na upit reporterke N1 Milice Vučetić, komentarisao je obavještajnu aferu koja se odnosi na vrbovanje državljana BiH za obavještajni rad za potrebe Republike Hrvatske.

Kako je kazao, čim su se u medijima pojavili ti natpisi i čim su čuli izjave zvaničnika BiH na tu temu, Predsjedništvo BiH je zaključilo na hitnoj vanrednoj sjednici da od ministra sigurnosti zatraži informaciju o tim pitanjima.

“Dobili smo informaciju, ona je povjerljive naravi i ja o njoj ne mogu da govorim. Predsjedništvo BiH će raspravljati tu informaciju, utvrdit ćemo sve činjenice i spram toga šta utvrdimo kao činjenice mi ćemo se kao kolektivni šef države odnositi. Radi se o ozbiljnim stvarima i sve zavisi od činjenica i onoga što bude utvrđeno u ovom procesu”, kazao je Džaferović.

Kako je naveo, Predsjedništvo BiH će podrobno analizirati sve ono što dobije kao informaciju.

“Nabitnije je utvrditi činjenice. Ukoliko se pokažu tačnim te činjenice, što možemo da čujemo u javnosti, slobodno možemo da kažemo da je to jedan nedopustiv odnos institucija susjedne države prema državljanima BiH i to će svakako imati određene reperkusije. Dopustite da okončamo posao, utvrdimo činjenice i vidimo o čemu se zaista radi”, naveo je Džaferović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad