"Svako nosi odgovornost, niko ne smije da se krije iza SDP-a ili bilo koga"

Vijesti 04. apr 201917:24 > 17:31
N1

"Niko se ne smije kriti iza SDP-a niti bilo koga drugog. Ako je tačno ovo što im se stavlja na teret, onda treba da odgovaraju", kazao je Nikšić upitan za komentar povodom hapšenja bivšeg ministra Desnice Radivojevića i ostalih funkcionera iz doba Vlade FBiH kada je Nikšić bio ministar.

Hapšenje Radivojevića i nekadašnjeg predsjednika komisije Ivica Mladina?

“Nisam imao saznanja za ono o čemu se radi. Nakon što smo prestali biti vlada javili su se određeni ljudi koji su ukazivali na probleme. Ja sam ih uputio da traže pravdu tamo gdje mogu da je potražuju i da to nema veze sa SDP-om. Svako od nas nosi dio odgovornosti za ono što je radio. Ja hoću da budem jasan: Svako nosi odgovornost. Niko se ne smije kriti iza SDP-a niti bilo koga drugog. Ako je tačno ovo što im se stavlja na teret, onda treba da odgovaraju”, kazao je Nikšić.

“Da se to tada otkrilo, ja bih lično podnio ostavku jer sam ja čovjeka doveo”, dodao je.

“Ja sam javno govorio o tome javno šta se radi. Niko ne spominje odgovornost tih ljudi, nego “ovaj bio saradnik Nikšića”, “ovaj savjetnik”. Ponavljam, sve je to individualna odgovornost. Ne mislite li da se ovo sve složilo kao pritisak prema SDP-u u smislu ‘ovo je malo dok ne uđete u vlast, pa će onda sve biti uredu'”, kazao je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad