Ćavar za N1: Promjena predsjednika SDP-a nakon loših izbornih rezultata

Vijesti 11. apr 201908:17 > 08:18
N1

Mladen Ćavar, kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije, kazao je za danas za N1 da su izborni rezultati ove partije bili loši te da bi osobno bio zadovoljan da je Denis Bećirović osvojio mandat u Predsjedništvu BiH - ali nije.

On je kazao da je SDP imao šest ciljeva za izbore, a da nijedan nije ispunjen.

‘Nisam u rukovodstvu partije i ne srećem svakodnevno gospodina Nikšića, zadnji put smo se vidjeli na Glavnom odboru, bila je diskusija, pokušali smo da vratimo institut odgovornosti. Činjenica je da su naši izborni rezultati relativno loši, SDP možda jeste postavio visoko svojih šest ciljeva, ali nijedan od tih ciljeva nije ostvaren. Bilo mi je logično da neko podnese odgovornost za taj loš izborni rezultat”, rekao je gost N1 televizije.

Poručio je da njegova kandidatura, privatno, nema nikakve veze s odnosima s aktuelnim predsjednikom.

“Osobno bih izborni rezultat smatrao podnošljivim da je Denis Bećirović ušao u Predsjedništvo. Nakon izbora se otvorila priča da je izborni proces kontaminiran i mi smo olako prešli preko toga. I onda se otvori afera Farmer. Kako bih rekao, ovo nije ništa osobno, Nikšića znam osobno i veoma ga cijenim. Mislim da je vrijeme za neke promjene”, dodao je Čavar.

Govorio je i ostalim aktuelnim temama, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad