Djelimično usvojene žalbe, ponovno suđenje u slučaju Sefić

Vijesti 26. apr 201913:36 > 13:55
N1

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv optuženog Sanjina Sefića donio je 15. aprila rješenje o produženju pritvora na dva mjeseca. Po ovom rješenju, pritvor mu može trajati najduže do 15. juna ili do nove odluke Suda. Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Sefić je, podsjećamo, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Žalbe su protiv protiv presude izjavili kantonalna tužiteljica, Sefićev branitelj Kerim Čelik te advokatica Adela Duraković, punomoćnica porodica Malkoč i Agić, piše u rješenju Vrhovnog suda.

N1

Sud je, kako piše u rješenju, donio odluku o djelimičnom uvažavanju žalbi, ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.