Zvizdić: Razgovarali smo o ključnim temama vezanim za BiH

Vijesti 29. apr 201915:48 > 15:51
N1

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine izjavio je da evropski put nema alternativu kada je Bosna i Hercegovina u pitanju.

Podsjećamo, Angela Merkel, kancelarka Njemačke i Emmanuel Macron, predsjednik Francuske u Berlinu su organizovali sastanak na koji su pozvani predstavnici zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske, Slovenije, te Evropske komisije. Glavne tema razgovora su stabilnost i razvoj zapadnog Balkana.

“Razgovarali smo o ključnim temama vezanim za Bosnu i Hercegovinu i Zapadni Balkan. One su uglavnom bile vezane za evropske integracije i berlinski proces, kao dva bitna procesa koja nemaju alternativu kada je BiH u pitanju”, kazao je Zvizdić.

“Vjerodostojna alternativa proširenja EU na Zapadni Balkan još uvijek jeste zajednički instrument koji omogućava reforme i saradnju u regionu”, poručio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Ovom sastanku prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad