Desnici Radivojeviću ukinut pritvor

Vijesti 02. maj 201911:55 > 11:57
N1

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane bivšem ministru u Vladi Federacije BiH (FBiH) Desnici Radivojeviću, osumnjičenom za malverzacije sa doniranim kineskim traktorima.

Portparolka Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić rekla je Srni da su mjere zabrane određene i Vahidu Jašareviću, kojem je sa Radivojevićem, pritvor ukinut na prijedlog Tužilaštva.

Bavčić je navela da je Ivici Mladini i Refiku DŽafi pritvor produžen za još dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva, te da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

Desnicu su 2. aprila, u nastavku operativne akcije “Farmer”, na području Republike Srpske uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, na širem području FBiH u okviru akcije “Farmer” oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima.

Operativna akcija “Farmer” započeta je 31. marta i uhapšeno je devet lica.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina u vrijednosti većoj od šest miliona KM

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad