Dodik poručio: Više od polovine stroja da bude obučeno u uniforme Vojske RS

Vijesti 12. maj 201914:34 > 14:41
N1

Predsjedavajući Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

“Nabavit ćemo uniforme vojske Republike Srpske, ove svečane, ali imaju i ove ratne. Više od polovine onog stroja bit će obučeno u uniforme vojske Republike Srpske, a jedan dio bit će obučen u uniforme Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da se vidi kontinuitet i to ja ne mislim da bi mogao da bude problem. Ukoliko bude problem, mi ćemo dan vojske u ovom kapacitetu naći destinaciju gdje hoće, ali ovo je naša kasarna”, kazao je Dodik.

 Poštovat će, kaže, i Ustav BiH, ali i dodaje da, što se njega tiče, za pripadnike Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, “vrhovna komanda je u Banjaluci”. 

Dodik je ustvrdio da “vojska RS živi u srcima i dušama Srba te da će uvijek biti sposobni pripadnici Trećeg pješadinskoj puka Oružanih snaga BiH da brane slobodu RS i njenog naroda”, te da će uvijek stati iza njihovih zahtjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad