MUP HNK: Filmske scene nakon oružane pljačke

Vijesti 13. maj 201915:55 > 16:41
N1/Ilustracija

U nedjelju u 23.55 sati Policijska uprava Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke 'Audi' udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.

Nakon toga, u 00.40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki “Petrol” na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke “Golf V”, bijele boje. Tri osobe naoružane s dvije automatske puške i pištoljem tada su napustile vozilo te ignorirajući upozorenje da se predaju okrenule vatreno oružje u smjeru policijskih službenika.

Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozljeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispalili su iz službenog naoružanja hice u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar- Š. Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno s vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu.

Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, za koje se sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih, koji će, prema navodima MUP-a, biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški jer postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača.

Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ-u, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad