Dodik putem N1 poručio Komšiću: Završili smo!

Vijesti 22. maj 201911:31 > 11:57
Izvor: N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas u razgovoru za N1 da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio ''personalno i politički''.

Podsjećamo, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske Republike Srpske.

Dodik odgovara: Komšić i ja smo završili!

‘Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put”, kazao je Dodik za N1.

Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH potom pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje ”političkom igrom”.

N1

‘Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva”, dodao je naš sagovornik.

‘Evo ja njega više nikada neću tužiti”, poručio je Dodik u razgovoru za N1.

Potom je ocijenio da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a prema pitanjima poput rominga.

‘Napravili smo nešto u tom Predsjedništvu s romingom koje sada neće niko u Savjetu ministara da provodi pa me pozivaju u Evropi. To nikoga se ne tiče, to što možemo da izgubimo priču o jeftinom romingu, to nikog ne zanima ali zanimaju uniforme”, naglasio je Dodik.

On je u razgovoru sa Zvonkom Komšićem za N1 komentarisao i ostala aktuelna pitanja poput formiranja vlasti, optužbi na račun Milana Tegeltije i MAP-u. Kompletan razgovor možete pogledati u okviru emisije Dan uživo koja počinje u 16 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad