Nakon tri godine skrivanja: Uhapšen Ramo Brkić

Vijesti 28. maj 201913:59 > 14:03
Izvor: N1

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić, koji je pobjegao iz Bosne i Hercegovine 27. februara. 2016. godine, uhapšen je u Sloveniji, potvrđeno je za N1.

Interpol je te iste godine po nalogu Suda BiH raspisao crvenu potjernicu za odbjeglim komesarom nakon što se na Sudu BiH nije pojavio na nekoliko ročišta u procesu koji se vodi protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića.

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić koji je pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, te proizvodnje i trgovine drogom nekoliko dana prije početka služenja kazne napustio je BiH.

On je tog 27. februara 2016. u 5:00 sati prešao granični prelaz Izačić nakon čega se uputio ka Zagrebu. Nekoliko sati kasnije, kako je N1 ranije javio, Brkić se ukrcao u avion na zagrebačkom Aerodromu Pleso i napustio Hrvatsku. Od tada mu se gubio svaki trag.

Podsjetimo, Apelaciono vijeće Suda BiH pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom drogom, te zloupotrebom položaja, dok je Senad Šabić u istom predmetu osuđen na 10 godina.

Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. marta 2016.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad