Čari ramazana u Banjaluci, centralni bajramski program u Ferhadiji

Vijesti 01. jun 201918:45 > 18:47
Fena

Ferhat-pašina džamija (Ferhadija) u Banjaluci bila je sinoć puna vjernika koji su došli na obilježavanje mubarek noć Lejletu-l-kadr, 27. noći mjeseca ramazana.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka Adnan ef. Jusić kazao je da je na centralnoj manifestaciji upriličen prigodan program, a dovu na kraju proučio je banjalučki muftija Nusret ef. Abdibegović.

“Bilo je veličanstveno vidjeti taj prizor u Banjaluci. Raduje činjenica što je bilo dosta omladine”, kazao je.

Dodaje da Medžlis IZ Banja Luka, uz pomoć muftiluka banjalučkog, organizira i iftare za studente iz drugih gradova koji studiraju u Banjaluci. Taj projekt podržale su i različite organizacije, a studentima tako nastoje nadoknaditi barem djelić kućne atmosfere.    

“Posebno osvježenje ovog ramazana bile su tribine koje je održao muftija banjalučki u Ferhadiji, subotom i nedjeljom. Bile su dosta posjećene, što nas mnogo raduje”, naglasio je.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka teravih-namaz klanja se na 14 mjesta, na devet mjesta se uči makabela (čitanje Kur'ana svakog dana tokom ramazana). Centralnu mukabelu u Ferhat-pašinoj džamiji predvodio je hafiz Muamer ef. Okanović.   

Centralni program za Bajram bit će također upriličen u Ferhat-pašinoj džamiji. Nakon što se klanja sabah-namaz, bit će upriličen prigodan program, a bajramsku poruku uputit će banjalučki muftija. 

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad