OS BiH: Poduzeti radnje obilježavanja vojnih lokacija u skladu sa Pravilom

Vijesti 06. jun 201917:31 > 17:35
N1

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH

Kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano je više lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad