U kotlinama i uz riječne tokove ima magle, nužna oprezna vožnja

Vijesti 07. jun 201908:20 > 08:25
Reuters

U većem dijelu BiH vremenski uslovi su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima jutarnje magle, a iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba izdvajaju pojedine dionice uz rijeku Lašvu.

Na brojnim dionicama u toku su radovi na redovnom održavanju ili na potpunoj rekonstrukciji, tako da BIHAMK apeluje na vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine na tim dionicama.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

U petak uvečer od 19 do 19.45 sati zbog održavanja manifestacije “Matursko veče“ vozila će saobraćati usporeno na magistralnom putu M-4 Doboj – Tuzla, na dionici Brijesnica Velika – Brijesnica Mala.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad