Benedi Đukanović predat u KPZ Tunjice

Vijesti 13. jun 201913:30 > 13:44
N1

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su predali lice čiji su inicijali B.Đ. u nadležnost Kazneno-popravnog zavoda Tunjice, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Riječ je o Benediju Đukanoviću, osumnjičenom za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, koji se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

Miljanovićeva je rekla da će Đukanovića saslušati postupajući tužilac Republičkog tužilaštva i inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Policija i dalje traga za “golfom sedam” bijele boje, kojim je Đukanović pobjegao sa mjesta zločina, registarske oznake 003-K-770.

Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 122 ili da jave najbližoj policijskoj stanici.

Mediji prenose da je prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad