Migranti napali policajce tokom kontrole objekta u kojem su boravili

Vijesti 14. jun 201910:46 > 11:10
N1 / Ilustracija

Tri policajca su povrijeđena u akciji MUP-a USK u Bihaću, tokom kontrole i pretresa jednog od privatnih smještaja gdje su boravili migranti, potvrdio je za N1 Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

“Danas je u toku asistencija MUP-a USK i Kantonalne inspekcije u Bihaću koji rade pojačane aktivnosti na kontroli privatnih objekata. U jednoj kući u kojoj borave migranti prijavljeno je da unutar nje boravi 135 migranata, što je previše, te se radi na provjeri te informacije”, rekao nam je Šiljedić te dodao:

“Čulo se pucanje iz pištolja iz navedene kuće, a inspektori su upućeni na mjesto događaja, dok im policija pruža asistenciju”.

Za N1 portparol MUP-a USK je istakao i kako su unutar te kuće lakše povrijeđena tri policajca i da se radi na prikupljanju informacija u vezi navedenog slučaja.

“Nakon što se utvrdi je li sve legalno, odnosno ukoliko zaista bude 135 migranata u kući, ‘višak’ će biti izmješten na Vučjak, gdje se montiraju šatori”, potvrdio nam je Šiljedić.

Također, sinoć se na ulicama Bihaća desio još jedan incident kada su migranti bacali flaše prilikom lišenje slobode osoba i bit će prijavljen napad na službenu osobu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad