Sud odlučio: Benedi Đukanović ostaje u pritvoru

Vijesti 14. jun 201913:51 > 13:53
MUP RS

Okružni sud Banjaluka ostavio je na snazi mjeru pritvora za Benedija Đukanovića koji je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića, rečeno je Srni u banjalučkom pravosuđu.

Portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić podsjetila je da je Đukanoviću pritvor određen ranije radi opasnosti od bjekstva.

“Đukanović i njegov branilac su se protivili, a tužilac je ostao pri stavu da mjera pritvora ostane na snazi. Nakon odluke Okružnog suda da mjera pritvora ostane na snazi, Đukanović je vraćen u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci”, rekla je Tojagić.

Đukanoviću je danas održano ročište u Okružnom sudu u Banjaluci.

On se 12. juna predao sarajevskoj policiji, a potom je predat MUP-u Republike Srpske. Identifikovali su ga pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo.

On je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su u Glamočanima, kod Laktaša, ubijeni Krunić i Pavlović.

Policija i dalje traga za Golfom sedam bijele boje, kojim je Đukanović pobjegao sa mjesta zločina, registarske oznake 003-K-770.

Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 122 ili da jave najbližoj policijskoj stanici.

U pucnjavi je ubijen i napadač Željko Kovačević. Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U pritvoru je, uz Baldu, i bokser Rodoljub Gajić, radnik firme “Sector Security”, koji se dovodi u vezu sa ubistvom svog poslodavca.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad