Milo Đukanović za N1 komentarisao Irinejevu izjavu ''o Turcima i poturicama''

Vijesti 19. jun 201916:55 > 20:16
N1

Gostujući u Pressingu na N1, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović komentarisao je izjavu patrijarha Irineja "o Turcima i poturicama".

Patrijarh Irinej je kazao da Milo Đukanović radio ono “što nisu ni Turci ni komunisti, da atakuje na crkvenu imovinu i poručuje mu: Poturica je gori od Turčina”. Kako je to doživio, kao uvredu ili?

VEZANE VIJESTI

  “Uvredu možete doživjeti od čovjeka čiji intelektualni potencijal respektujete. Komentarisao sam ranije izjave patrijarha Irineja, i zadržat ću samo kratku opasku: Pišite mu pamet.”

“Šta da odgovorite ovome? To je čovjek koji je nedavno izjavio da su Srbi u Crnoj Gori u gorem položaju nego što su bili u vrijeme Pavelićeve Hrvatske, da je položaj Srba i Srpske pravoslavne crkve nepovoljniji nego ikada u historiji”, naveo je.

Opozicija u Crnoj Gori poručuje kako će kada dođe na vlast preispitati državno-pravni status Crne Gore, da će tražiti poništenje pristupanja NATO-u, poništenje priznanja Kosova…

“Rezultat toga su kontinuirani porazi. Opozicija koju opisujete kao drugi faktor otpora nezavisnosti Crne Gore i euroatlatnskoj budućnosti – to su razlozi zbog čega je crnogorska opozicija postojano i nepokolebljivo protiv Crne Gore. Odgovor javnosti je jasan, oni su 30 godina opozcija. Pokušavaju da se ispomognu na neregularan način, sa Srpskom pravoslavnom crkvom i instranim adresama. Služit će se stranim državama, ponose se time, da služe srpskim i ruskim interesima protiv interesa Crne Gore”, rekao je Đukanović za N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad