Jovan Divjak, Mirsad Terzić i Saša Magazinović u Novom danu

Vijesti 21. jun 201912:58 > 13:08
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Za 25 godina “Obrazovanje gradi BiH” stipendiralo je više od 7.000 djece i mladih – mlade žrtve rata, djecu s teškoćama u razvoju, djecu i mlade iz najbrojnije nacionalne manjine u BiH – Rome. O godišnjici i radu ovog Udruženja za Novi dan govoriće Jovan Divjak, izvršni direktor NVO “Obrazovanje gradi BiH”.

S nama sutra ujutro kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić. Govorićemo o uslovima rada, plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Danas se u Sarajevu održava Kongres Socijaldemokratske partije BiH. Biraju se novi članovi glavnog odbora. Mi ćemo uživo biti u SDP-u pred početak Kongresa, govorićemo sa aktuelnim predsjednikom GO Sašom Magazinovićem.

Jedanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi do sada najbolje filmske naslove u kategoriji dugog filma. Riječ je o filmovima nastalim u 2018. i 2019.godini, a koji su rađeni u produkciji najvećih svjetskih filmskih kuća kao što su Netflix & Universal pictures. Najavljen je i dolazak popularne glumačke zvijezde – njemačkog glumca Damiana Hardunga. O OFF-u sutra govorimo sa direktorom programa ovog festivala Kenanom Musićem.

U petak 7. juna zvanično je počela ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli. Mi sutra provjeravamo kako rade slana Panonska jezera, ali i donosimo priču o nastanku ovih jezera.

Novi dan gledajte od 9 do 11 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVOna ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad