Kilometarske kolone kod tunela Vranduk II snimljene iz zraka (VIDEO)

Vijesti 21. jun 201917:13 > 17:27
Dron.ba

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraćaj se odvija samo jednom trakom, a kolone automobila mjere se u kilometrima.

Ilustracija
Dron.ba
Dron.ba
Dron.ba
Dron.ba
Dron.ba
Dron.ba

S obzirom na pojačan promet vozila, formiraju se duge kolone u oba smjera, saopštili su iz Bihamka. U ovom pravcu u toku su i radovi na asfaltiranju, tako da se na određenoj dionici saobraća jednom trakom uz povremene obustave.

Imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i povećanje prometa na svim putnim pravcima na teritoriji Federacije BiH, JP Ceste Federacije BiH je apeliralo na sve učesnike u prometu na maksimalno strpljenje i razumijevanje usljed izvođenja radova u okviru Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH, posebno tokom rekonstrukcije tunela Vranduk II

Kilometarske kolone u ovom dijelu BiH postale su svakodnevnica. BIHAMK savjetuje putnike da koriste alternativni pravac R-455 Zenica-Tetovo-Nemila.

Podsjećamo, 15 oktobar je naveden kao datum kada bi se saobraćaj na ovoj dionici trebao normalizovati, odnosno odvijati u oba smjera. 

Pogledajte kako izgledaju gužve na M-17 snimljene iz zraka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad