Zenica: Muškarac poginuo od udara groma

Vijesti 24. jun 201910:45 > 10:48
N1

Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) objavio je da je jučer kod Zenice, na lokalitetu Kraljevine - Smetovi, osoba A.Š. (39) iz Gornje Gračanice smrtno stradala od udara groma dok se nalazila na motokultivatoru.

Pojedina područja općina Zenica, Visoko i Olovo jučer u poslijepodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme sa obilnim kišnim padavinama popraćeno gradom veličine lješnjaka. Prema izvještajima, pričinjena je materijalan šteta na poljoprivrednim dobrima.

U Općini Ključ i dalje se preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće, osim korisnika koji se snabdijevaju sa lokalnog vodovoda Zmajevac.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice.

FUCZ prikuplja dodatne informacije, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz te institucije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad