Na Bjelašnici i Igmanu ski sezona produžena do kraja aprila

Vijesti 06. apr 201514:35 > 14:37
Anadolija

Zbog snježnog pokrivača koji je dodatno stvorio veoma dobre uslove za skijanje i u aprilu na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, ski sezona bit će produžena do kraja mjeseca.

Ovu informaciju za Anadoliju potvrdio je direktor Olimpijskog centra Bjelašnica – Igman Suad Jusić dodajući kako se još uvijek ne može govoriti o tačnom datumu kada će skijaška sezona biti završena.

“Zvanični datum zatvaranja sezone skijanja bio je 15. april. Shodno novim količinama padavina, sezona će biti produžena do daljnjeg, najvjerovatnije, do kraja aprila. Ukoliko vremenske prilike budu dobre, možemo reći da ćemo i taj datum produžiti”, istakao je Jusić.

Prema Jusićevim riječima stabilizacija vremenskih prilika u narednim danima dodatno će poboljšati uslove za skijanje na Bjelašnici i Igmanu.

“Mogu reći da su uslovi savršeni. Danas nisu jer konstantno pada snijeg, ali su dobri. Za one nešto slabije tehnički potkovane skijaše nisu uslovi baš idealni jer konstantno padanje snijega mijenja situaciju na stazi ali nakon dva do tri dana, prema prognozama ide stabilizacija vremena, pa će uslovi bit savršeni”, kazao je Jusić pored ostalog u razgovoru za Anadoliju.

Zimska turistička sezona  2014/2015. na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu otvorena je 21. decembra prošle godine.