"Interes Republike Srpske se brani i u Sarajevu"

Vijesti 27. jun 201916:22 > 16:25
N1

"Interes Republike Srpske se brani i u Sarajevu. Građani su nas birali da radimo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, glasamo protiv odluka koje štete Republici Srpskoj i za sve što RS ide u korist “, rekla je poslanica PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mira Pekić.

Pekić je dodala da sve političke razmirice i razlike treba ostaviti po strani kada su u pitanju srpski interesi.

“Oštro se protivimo i glasaćemo protiv prijedloga koji su suprotni interesima našeg naroda, ali za potvrđivanje određenih stavova potrebno je da svi srpski poslanici iz Republike Srpske budu u Parlamentu. Iako su u koaliciji sa SDA i HDZ-om BiH, nadam se da će i kolege iz Kluba SNSD-a donijeti razumnu odluku, preuzeti odgovornost i zajedno s nama raditi u interesu Republike Srpske”.

Ona je rekla i da očekuje i da u što skorijem roku bude formiran novi Savjet ministara.

“Stranke koje su odmah nakon izbora rekle da će zajedno formirati vlast, a to su SDA, SNSD i HDZ BiH treba konačno da preuzmu odgovornost i to i urade. Nefunkcionisanje institucija koristi samo za ubiranje sitnih dnevnopolitičkih poena, a građani trpe ogromnu štetu”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad