Ultramaraton Vukovar – Srebrenica starta 6. jula

Vijesti 28. jun 201909:09 > 09:11
N1 / Arhiv

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici organizira VIII ultramaraton Vukovar – Srebrenica i komemorativni program „Srebrenica 1995 - 2019.“.

Pet maratonaca Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, istrčat će ultramaratona od Vukovara do Srebrenice u razdoblju od 6. do 10. jula.

Petorici maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. jula u 9 sati iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare 10. jula, najavili su organizatori.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program “Srebrenica 1995 – 2019.” održat će se 8. jula u Islamskom centru Zagrebu s početkom u 19 sati.

U programu je predviđeno obraćanje Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad