Fotografija sa Bjelašnice kao dokaz uništavanja prirode

Vijesti 01. jul 201918:29 > 19:00
N1

Nove fotografije sa Bjelašnice dokaz su o uništavanju prirode, odnosno sječi stabala u korist gradnje novih objekata. Ali, kakvih objekata - nije poznato. Stabala više nema, nešto se gradi, a ko gradi, ni to se ne zna. Sve je u nadležnosti općine Trnovo, ipak ni tamo ne preuzimaju odgovornost, jer su sporno zemljište davno prodali. Navodno se grade novi sportski objekti i sadržaji, a u preduzeću ZOI '84, koje je nosilac takvih aktivnosti, o tome nisu informisani.

Bjelašnica danas. Očigledno nedostaje dio šume, odnosno nekoliko stabala je u potpunosti posječeno. Ovo nije prvi put da se uništava priroda na planini u korist gradnje novih objekata. 

U naselju Babin Do na Bjelašnici nalazi se dio posječenih stabala. Evidentno je da nekadašnja olimpijska ljepota korak po korak gubi svoj prirodni sjaj. Bjelašnica, zapravo, postaje novi urbanistički centar.

Što i nije cilj jedne planine ili bar ne bi trebao biti. Prvi kamion, drugi, treći, a onda i četvrti. Bjelašnica je danas veliko gradilište. Gradi se na svim stranama, u planu je mnogo toga.

Više detalja ima Adi Bebanić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad