Nikšić o koaliranju SDP-a i SDA u TK: Nadam se da su svjesni posljedica!

Vijesti 01. jul 201921:13 > 21:16
Podijeli:
Izvor: N1

Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa, kazao je za N1 predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u komentaru na navode portala Faktor koji je danas prenio kako je Kantonalni odbor SDP Tuzla donio odluku da započne proces formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu zajedno sa SDA.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je priznao kako je “mali dio kluba zastupnika” odlučio da prekrši odluku organa stranke.

“Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje”, kazao je za N1 Nikšić.

On je ocijenio kako to “očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku”.

“Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku. Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokušaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti”, poručio je prvi čovjek SDP-a BiH.

Dodao je kako su “odluke organa SDP BiH na snazi i neće se mijenjati”…

“Odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine”, zaključio je u rekaciji za N1 Nermin Nikšić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad