Srna: Sveštenik iz Višegrada uhapšen, pronađen eksploziv

Vijesti 04. jul 201908:58 > 09:00
Podijeli:
Izvor: N1

Osoba inicijala B.G. uhapšena je u okviru akcije kodnog naziva "Lotika" usmjerene na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

“Osoba B.G. osuminjičena je da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekpsplozivnih sredstava iz člana 361/1 Krivičnog zakona Republike Srpske”, navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije izvršeni pretresi na tri lokacije – dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu.

“Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona”, naglasila je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, osoba B.G. i dalje se nalazi na kriminalističkoj obradi, te će tokom dana biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Bojanu Glišiću, svešteniku u eparhiji u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad