Uspjeh BiH tima na međunarodnom takmičenju "Izazov mladih intelektuaca"

Vijesti 04. jul 201911:19 > 11:25
N1

Tim iz Bosne i Hercegovine učestvovao je na prestižnom međunarodnom takmičenju "Owlypia Globals-Young Intellectuals Challenge" (Izazov za mlade intelektualce) koji je odžan od 17. juna 2019. do 20. juna 2019. godine u Fitzwilliam Collegeu u Engleskoj.

Svoju zemlju BiH i svoju školu Petu Gimnaziju u Sarajevu, na najbolji način je predstavio je mladi genijalac Adnan-Mustafa Hasanagić, osvojivši u kategoriji nauka i tehnologija 3 zlatne, 1 srebrenu i 1 bronzanu medalju. Ovome takmičenju prethodilo je “Owlypia Online-Young Intellectuals Challenge” kvalifikacije i takmičenje od 16. marta 2019. i tom prilikom Hasanagić je u kategoriji nauka i tehnologija, osvojio 3. mjesto.

Predstavnici BiH tima Adnan-Mustafa Hasanagić Peta gimnazija u Sarajevu, sa Danisom Meškovićem i Eldinom Aleta iz privatne srednje škole Richmond Park School u Sarajevu, osvojili su ekipno zlato.

N1
N1
N1
N1
N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad