UŽIVO na N1: Emisija "Gdje su sakriveni"

Vijesti 10. jul 201919:49 > 19:54
N1

U okviru zvaničnog programa obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici Organizacijski odbor za obilježavanje godišnjice u koprodukciji s BHRT-om, N1 i Aljazeerom Balkans donosi vam direktno iz bivše fabrike akumulatora u Potočarima javnu tribinu: "Gdje su sakriveni".

U regiji još traje proces pronalaženja i identifikacije posmrtnih ostataka više od 11.000 žrtava stradalih u ratovima devedesetih. Samo u Bosni i Hercegovini i dalje se traga za posmrtnim ostacima više od 7700 žrtava. Ovaj proces dodatno ugrožava nedostatak političkog interesa, ali i financijskih sredstava.

U programu uživo govorimo o izazovima u procesu traganja za nestalima. O temi govore predstavnici žrtava, institucija koje tragaju za nestalima, naučni, javni i medijski radnici koji godinama prate to područje.

Direktan prijenos ovog specijalnog programa gledajte na BHRT-u, N1 i Al Jazeeri Balkans u srijedu, 10. jula, od 20:00 do 21:30.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad